Destinační management a jeho praktická aplikace v oblasti Pece pod Sněžkou - Černá, Karolína (2012)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení destinačního managementu v konkrétní české destinaci. Východiskem práce je teoretická část, která představuje problematiku destinačního managementu, hlavní funkce a aktivity. Teoretický přístup je následně aplikován na destinaci Pec pod Sněžkou v praktické části. Ta začíná situační analýzou místa. Následně jsou popsány hlavní subjekty a představena forma spolupráce mezi nimi a hlavní výsledky jejich aktivit. Na závěr je zhodnocena úroveň destinačního managementu v destinaci a navrženy doporučení do budoucna.