Unilaterální euroizace v zemích bývalé Jugoslávie - Šindler, Jan; Dočkal, Dalibor; Misic, Viktorija; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá fenoménem jednostranného nahrazení národní měny eurem v Černé hoře. Představuje různé názory ekonomů na toto téma, publikované v akademických článcích, a to jak příznivců euroizace, tak také jejích odpůrců. Provádí analýzu vývoje euroizované ekonomiky Černé hory od zavedení eura až po dluhovou krizi roku 2012 a porovnává jej s teoretickými předpoklady. Na základě dat různých institucí zjišťuje že euroizace prohloubila ekonomickou integraci s EU a akcelerovala rozvoj země, ale zároveň vytvořila četné slabiny, které po vypuknutí ekonomické krize v roce 2008 vedly k silnému propadu ekonomiky.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses