Aktivní politika zaměstnanosti v období let 2005-2010 ve vybraných okresech ČR - Hudec, Jakub; Vokoun, Marek; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Nezaměstnanost se stává stále více sledovaným tématem. Aktivní politika zaměstnanosti má za cíl snižovat nezaměstnanost. Její účinnost je však velmi často diskutována. Tato bakalářská práce se na základě poskytnutých dat, která byla zpracovávána v regresní analýze, snaží zhodnotit účinnost aktivní politiky zaměstnanosti ve vybraných okresech ČR v letech 2005-2010, tedy zda vynakládané prostředky byly vynaloženy efektivně. Díky socio-ekonomické analýze, deskripci lokálních trhů práce a na základě výsledků regresní analýzy, se zdají společensky účelná pracovní místa a rekvalifikace (ve zpožděném období), účinnými nástroji aktivní politiky zaměstnanosti. Zbylé programy vykázaly smíšené výsledky, nebo se prezentovaly jako programy zvyšující nezaměstnanost.
Vedoucí práce: Marek Vokoun
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses