Postoj vedení ČSSR k hospodářským reformám za Gorbačovovy éry - Drobný, Adam; Stellner, František, 1966-; Szobi, Pavel, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
V druhé polovině 20. století se Evropa vzpamatovávala ze světových válek a zdálo se, že vše špatné je za námi. Naneštěstí pro státy východní Evropy, ze kterých se následně staly satelity Sovětského svazu, to tak úplně neplatilo. Nejenže na území SSSR panovaly nelehké životní podmínky v podobě nesvobody, cenzury apod., ale na konci 70. let začaly gradovat také hospodářské problémy. Nastala čtyřicetiletá "doba temna", kterou ukončil až Michail Sergejevič Gorbačov. Tato práce se zabývá reakcí vedení ČSSR na Gorbačova a jeho politiku. Cílem je analýza přístupu komunistického vedení ČSSR k novým ekonomickým reformám.
Vedoucí práce: František Stellner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses