Analýza "slušovického zázraku" - Paseka, Petr; Chalupecký, Petr; Szobi, Pavel, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce analyzuje prudký hospodářský růst JZD Slušovice se zaměřením na 80. léta, kdy byl růst nejvyšší a proto byl mnohými označován jako "slušovický zázrak". Cílem práce je určit, které faktory se na úspěchu družstva podílely rozhodující měrou. Zda to byl především obratný, efektivní a moderní způsob řízení, který předseda družstva, doc. Ing. František Čuba CSc., souhrnně označoval jako aktivní podnikatelský systém nebo zda hrály hlavní roli politické konexe, které družstvu poskytovaly možnosti, jež byly v tehdejší době přinejmenším nadstandardní. Práce došla k závěru, že za mimořádným slušovickým úspěchem stojí vedle nepopiratelných personálních kvalit vedení i zařazení do experimentu podporovaného vládou. Zda do něho bylo slušovické JZD zapojeno na základě konkrétních politických konexí Františka Čuby, se nepodařilo potvrdit ani vyvrátit.
Vedoucí práce: Petr Chalupecký
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses