Příspěvek k důchodové reformě vlády Petra Nečase Komparace s alternativními návrhy - Pavelec, Boris (2012)
Česká republika se v roce 2013 jako poslední postkomunistická země střední Evropy pokusí dokončit reformu svého důchodového systému zavedením kapitálového pilíře. Práce se zabývá a hodnotí fiskální dopady důchodové reformy současné vlády a snaží se upozornit na její klady i případná rizika.