K vývoji československého cukrovarnictví ve dvacátých letech 20. století - Drábek, Jakub, 1989-; Szobi, Pavel, 1983-; Fabianková, Klára, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Předmětem mojí práce je analýza složité situace cukrovarnického průmyslu ve 20. letech 20. století. Práce se zaměřuje na poválečnou obnovu cukrovarnického průmyslu a následných vládních zásahů do tohoto odvětví. Velká část práce je věnována obnově po 1. světové válce, snaze stabilizovat cukrovarnictví, společně s tím je analyzována struktura institucí, které vznikly, tato část končí zrušením Československé cukerní komise. Další část se zaměřuje na problémy trhu s cukrem v rámci zahraničního obchodu, chronologicky analyzuje krize, opatření a mezinárodní interakce. Současně s tím je v každé kapitole obsaženo hodnocení hospodářských výsledků. Poslední část se zabývá Dlouhodobým cukerním kartelem. Zde je záměrem popsat postupnou graduaci stále složitějších a komplexnějších opatření.
Vedoucí práce: Pavel Szobi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses