Nezaměstnanost absolventů středních a vysokých škol se zaměřením na okres Pelhřimov - Rokoská, Ilona; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Švubová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práce se zabývá nezaměstnaností osob s vyšším odborným a vysokoškolským vzděláním na trhu práce v okrese Pelhřimov. Zaměřuje se na cenové ohodnocení, postavení ve společnosti, vzdělanostní strukturu, ale i na celkovou kvalitu života. K hodnocení uplatnění na trhu práce je použit systém pravidelného monitorování výdělkové úrovně zaměstnanců v České republice. Práce se z části zabývá také reformou terciárního vzdělávání, jež do určité míry ovlivňuje a bude ovlivňovat uplatnění těchto osob na trhu práce. Analyzuje zkoumaný lokální trh práce za pomoci Úřadu práce v Pelhřimově, částečně se dotýká i nezaměstnanosti absolventů a vyhodnocuje pohled osmi zaměstnavatelů na tomto trhu. Na základě získaných dat od Ministerstva práce a sociálních věcí a následným porovnáním s výsledky dotazníkového šetření u zaměstnavatelů byla potvrzena hypotéza, že o osoby s bakalářským a vyšším odborným vzděláním, není na trhu práce příliš velký zájem.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses