Poptávka po vodě a faktory ji determinující v České republice - Vařecha, Lukáš (2012)
Jaká je struktura spotřeby vody domácností a faktory ovlivňující residenční poptávku po vodě z veřejných vodovodů? Dotazníkové šetření provedené v rurálních oblastech územní jednotky Střední Morava poskytuje vybrané informace o podmínkách a charakteristice spotřeby vody na úrovni jednotlivých domácností. Data jsou podrobena mnohonásobné regresní analýze, která za hlavní poptávku domácností ovlivňující faktory označuje využívání alternativních zdrojů vody a provoz zahrady.