Facebook a marketing - Karasová, Eva (2012)
Hlavním cílem diplomové práce je ověření vhodnosti využití Facebooku jako hlavního nástroje komunikačního mixu v rámci specifické marketingové kampaně. Jednotlivé aplikace Facebooku budou podrobně analyzovány a poskytnou východisko pro zpracování praktické části práce. Na tomto základě bude sestaven projekt využití sociální sítě Facebook pro konkrétní firmu a následně budou analyzovány dvě kampaně, které probíhají na uvedené sociální síti. V rámci analýzy bude proveden marketingový výzkum mezi potenciálními zákazníky firmy. Z analýzy výsledků výzkumu respondentů vyplyne struktura využívání sociálních sítí danou cílovou skupinou. Dílčím cílem bude návrh formy a obsahu následné facebookové kampaně pro danou firmu.