Účetnictví a daň z příjmů právnických osob - Dufek, Jiří (2012)
Diplomová práce se v první části věnuje procesu stanovení základu daně z příjmů právnických osob z účetního výsledku hospodaření a následně výpočtu splatné daně z příjmů právnických osob dle aktuálně platné legislativy v České republice. Druhá část pojednává o daňové optimalizaci u právnických osob, která je v současné době významným problémem mnoha států. Na konkrétních příkladech jsou naznačeny způsoby daňové optimalizace u malých a středních společností a následně u nadnárodních holdingových společností.