Nemovitost v podnikání z účetního a daňového hlediska - Helísková, Pavlína (2012)
Diplomová práce pojednává o nemovitostech v podnikatelském procesu zachycených z hlediska účetního a daňového. Téma je zpracováno z pohledu aktuální české účetní a daňové legislativy. Důraz je kladen především na účetní a daňové zobrazení jednotlivých variant pořízení, provozu a vyřazení nemovitostí z podnikání. Hodnoceny jsou zejména daňové důsledky uvedených transakcí s majetkem. Práce se zmiňuje také o finančním leasingu jako o alternativě vlastnictví dlouhodobého majetku.