Nemovitost v podnikání z účetního a daňového hlediska - Helísková, Pavlína; Müllerová, Libuše, 1945-; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce pojednává o nemovitostech v podnikatelském procesu zachycených z hlediska účetního a daňového. Téma je zpracováno z pohledu aktuální české účetní a daňové legislativy. Důraz je kladen především na účetní a daňové zobrazení jednotlivých variant pořízení, provozu a vyřazení nemovitostí z podnikání. Hodnoceny jsou zejména daňové důsledky uvedených transakcí s majetkem. Práce se zmiňuje také o finančním leasingu jako o alternativě vlastnictví dlouhodobého majetku.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses