Cizí měna v účetnictví podnikatelů v ČR a jednotná měna Eurozóny na příkladu SR - Berková, Eva; Müllerová, Libuše, 1945-; Fáberová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce je primárně zaměřená na problematiku konverze z národní měny na novou národní měnu (EURO) z pohledu účetní problematiky. Práce ukazuje na jedné straně problematiku cizí měny v účetnictví podnikatelů České republiky a její dopad na hospodářský výsledek. Na druhé straně ukazuje možné řešení pro podnikatele, kteří přicházejí do styku zejména s měnou euro. Konverze je popsána na příkladu Slovenské republiky. Práce přináší přehled postupu a příkladů souvisejících s přechodem na měnu euro.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses