Zásoby podle české a mezinárodní účetní úpravy - Šlepecká, Alexandra (2012)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku zásob ze dvou pohledů. Prvním pohledem je česká účetní legislativa a druhým jsou Mezinárodní standardy účetního výkaznictví, celou práci doprovází řada příkladů pro přiblížení daného tématu. Pozornost je zaměřena na pojmové vymezení, charakteristiku zásob, na českou účetní úpravu a úpravu podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví, na evidenci zásob a techniky a způsobů oceňování zásob.