Možnosti uplatnění absolventů středních a vysokých škol a osob starších 50 let na trhu práci v kraji Vysočina v roce 2011 - Pelantová, Marie; Poláková, Olga, 1944-; Pavlíček, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Téma bakalářské práce bylo zvoleno s ohledem na nezanedbatelnou problematiku uplatňování na pracovním trhu. Práce blíže sleduje specifické skupiny obyvatel a to: absolventy škol a občany starší 50ti let v Kraji Vysočina za léta 2000-2011 a snaží se zanalyzovat a zobrazit situaci na trhu práce, srovnat nabídku s poptávku u vybraných skupin. Z výsledků práce je možno sledovat trend růstu počtu vzdělaných osob a prodlužování střední délky života, což směřuje k růstu počtu zájemců o kvalifikované i méně kvalifikované pracovní pozice, ale i přesto jsou míry nezaměstnanosti v Kraji Vysočina nižší než v České republice.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses