Analýza měnové strategie ČNB od roku 1989 do současnosti - Jindová, Petra; Zeman, Karel; Jílek, Josef, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Cílem bakalářské práce je analyzovat měnovou strategii České národní banky od roku 1989 až do současnosti, zabývat se důvody pro daná rozhodnutí v měnové oblasti v důležitých obdobích. Téma je zvoleno s ohledem na současnou finanční situaci v Evropské unii a samostatnost České národní banky při rozhodování o měnové strategii. V teoretické části této práce budou popsány obecné teorie centrálního bankovnictví, základní funkce centrální banky, bude vysvětleno, jak fungují nástroje měnové politiky a jaké jsou funkce a cíle měnové politiky České národní banky. V praktické části bude zanalyzován vývoj centrální banky od jejích počátků do současnosti, hlavní důraz bude kladen na zlomová období pro náš bankovní sektor. Výsledkem této analýzy bude zhodnocení úspěšnosti stanovených měnových cílů České národní banky od roku 1989 a srovnání kladů a záporů vstupu do evropské měnové unie.
Vedoucí práce: Karel Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses