Daň z přidané hodnoty v účetnictví - Červenková, Jana (2013)
Diplomová práce si klade za cíl zpracování problematiky daně z přidané hodnoty, její obecné principy, uplatňování nároku na odpočet a následné zachycení způsobu jejího účtování, včetně rozdílu mezi účetními a daňovými doklady. Diplomová práce se zabývá problematikou osvobození od daně, dodáním a pořízením zboží z jiného členského státu, poskytováním služeb a vývozem a dovozem zboží. Diplomová práce uvádí několik rozsudků Evropského soudního dvora v oblasti daně z přidané hodnoty.