Analýza CSR problematiky vo vybranej firme - Orlovská, Jana; Zamazalová, Marcela; Lukáčová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Globalizácia, nové technológie a modernizácia v súčasnej dobe prinášajú okrem pozitívnych externalít i množstvo negatívnych dopadov na životné prostredie a spoločnosť, v ktorej žijeme. Práve preto sa čoraz viac spoločností začína venovať aj iným aktivitám okrem dosahovania zisku a pristúpili na cestu spoločensky zodpovedného správania sa. Cieľom diplomovej práce je skúmanie a vyhodnocovanie spoločenskej zodpovednosti vo firme Rossmann. V teoretickej časti práce oboznamujem čitateľa s problematikou CSR, venujem sa hlavným charakteristikám konceptu ako i aktuálnej situácii v Českej republike. Druhá kapitola je venovaná spoločnosti Rossmann a jej činnosti v oblasti CSR. Praktická časť pozostáva z dvoch častí, pričom v prvej sa zameriavam na internú a externú analýzu prostredia spoločnosti vzhľadom k spoločenskej zodpovednosti podniku. Druhá, praktická časť, sa zaoberá vlastným výskumom, ktorý bol realizovaný formou dotazníkového šetrenia. Na základe zistených poznatkov zodpovedám kľúčovú otázku, a to, do akej miery je spoločenská zodpovednosť súčasťou firemnej stratégie? Navrhujem spoločnosti Rossmann návrhy a opatrenia pre zvýšenie povedomia a efektívnejšie využívanie výhod zodpovedného chovania.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses