Mladí lidé a alkohol charakteristika a segmentace trhu - Adámková, Lenka; Koudelka, Jan; Štěpán, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Hlavním cílem této práce bylo rozdělit Generaci Y, tedy věkovou skupinu mladých lidí 18-32 let, do segmentů podle toho, jaké druhy alkoholických nápojů konzumují, a následně pro tyto segmenty doporučit vhodné výrobkové inovace pro český trh alkoholických nápojů. Pomocí analýzy sekundárních dat MML-TGI byly identifikovány pomocí faktorové a shluké analýzy čtyři segmenty: Raději něco lehčího..., Pivař a mixér, Tvrďák a Víno a sladší drinky. Následně pomocí kvalitativního výzkumu (skupinová diskuse s určenou věkovou skupinou) byl vytvořen strukturovaný dotazník pro kvantitativní výzkum. Data získaná tímto výzkumem byla rozdělena do stejných segmentů, které byly identifikovány v datech MML-TGI a následně pro ně byly doporučeny vhodné výrobkové inovace v oblasti alkoholických nápojů na základě preferencí respondentů zjištěných ve výzkumu.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses