Možnosti financování pořízení vlastnického bydlení v ČR v roce 2012 - Pilát, Tomáš; Poláková, Olga, 1944-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Dostupnost vlastnického bydlení je ovlivněna dostupností úvěrů na bydlení. Cílem práce je zjistit dostupnost úvěrů na bydlení pro domácnosti rozdělené podle velikosti příjmů do čtyř skupin. Každá skupina je zastoupena jednou modelovou rodinou. Pro vymodelování rodiny je podstatná i analýza počtu lidí v domácnosti, počet dětí, typy příjmů a jejich velikost. Každá modelová rodina požádá hypoteční banku a stavební spořitelnu o úvěr. Po zjištění peněžní situace, ústavy vyhodnotí bonitu klienta, a přidělí nebo nepřidělí úvěr. Vedlejším cílem práce je porovnat nastavení státní podpory pro hypotéky a úvěry ze stavebního spoření. Pomocí nabídek od banky a spořitelny jsou porovnány konkrétní podpory jednotlivým úvěrům. Podpory jsou porovnávány jednak v procentech k celkové výši úvěru a jednak v absolutní výši příspěvku.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses