Vlastnické bydlení v ČR a současné možnosti jeho financování - Řádková, Kristina (2012)
Cílem práce je analýza využití nástrojů financování bydlení prostřednictvím finančního trhu a bytové politiky státu a jejích nástrojů. První část práce bude zaměřena na obecnou charakteristiku bydlení, jeho zvláštnosti, typizaci forem a nástrojů financování se zaměřením na stavební spoření a hypoteční úvěrování. Dílčím cílem práce je analýza současné nabídky produktů českého finančního trhu určených pro bydlení a komparace jejich hlavních vlastností. Analytická část práce bude tvořena modelovým příkladem porovnávajícím podmínky a využití nástrojů financování bydlení vybranými finančních institucí v aktuální době a vytypování nejvhodnějšího řešení pro zvolenou modelovou situaci