Efektivnost a cílenost rekvalifikačních kurzů v okrese Mělník v letech 2007-2011 - Uhríková, Zuzana; Poláková, Olga, 1944-; Pavlíček, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práce je analýzou efektivnosti rekvalifikačních kurzů v okrese Mělník v letech 2007--2011 z hlediska účinku na zaměstnanost absolventů. Ke zhodnocení efektivnosti je použita metoda hrubých efektů rekvalifikací. Dílčím cílem práce je analýza cílenosti rekvalifikací, použitou metodou je zde index cílenosti. Z výsledků analýzy efektivnosti rekvalifikačních kurzů vyplývá, že v průměru 70 % absolventů kurzů nalezne do 12 měsíců zaměstnání. Na výslednou hodnotu hrubého efektu mají vliv sociodemografické charakteristiky rekvalifikantů. Analýza pomocí indexu cílenosti upozornila na nedostatky v zacílení rekvalifikací na znevýhodněné skupiny -- projevuje se zde creaming efekt. Na základě výsledků analýzy lze rekvalifikační kurzy považovat za efektivní nástroj pro umisťování nezaměstnaných zpět do zaměstnání.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses