Sociální systémy a politiky nezaměstnanosti v Pobaltských zemích (1991-2011) - Kužel, Daniel; Szabová, Lucia; Prachař, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Bakalářské práce se zabývá vývojem sociálních systémů v pobaltských zemích v letech 1991-2011, které podrobněji analyzuje na příkladu politiky zaměstnanosti. Pobaltí (Litva, Lotyšsko, Estonsko) je často chápáno jako regionální celek a nejen v ekonomických souvislostech byly tyto státy často hodnoceny společně a bylo na ně nahlíženo regionálním prizmatem "Pobaltí" (hovořilo se například o "Pobaltských tygrech"). Nyní, v období ekonomického útlumu však společné hodnocení pobaltských státu pomalu mizí a začíná se mezi nimi více rozlišovat. Práce proto analyzuje vývoj sociálních systémů a politiku zaměstnanosti v každém z pobaltských států, přičemž jejich srovnání poukazuje nejen na to, ke kterému ze základních modelů sociálních systémů lze tyto státy zařadit a nakolik je jejich politika zaměstnanosti úspěšná a proč, ale také nakolik bylo nahlížení zmíněným regionálním prizmatem oprávněné.
Vedoucí práce: Lucia Szabová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses