Financování britského válečného loďstva za druhé světové války - Baštář, Filip; Stellner, František, 1966-; Kovář, Martin, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato práce analyzuje financování britského loďstva za druhé světové války, jejíž začátek pro něj znamenal nutnou mobilizaci a restrukturalizaci. Zaměřuje se na přechod Royal Navy do válečného stavu a na problémy s ním vzniklé. Vychází ze známé skutečnosti, že Velká Británie platila před druhou světovou válkou za námořní velmoc. Práce se detailněji soustředí na zajištění prostředků na fungování loďstva a na samotné výrobní programy. Cílem mé práce bylo zjistit jak se Admiralitě a dalším institucím dařilo loďstvo zabezpečit, jaké k tomu využívaly nástroje a jak si Royal Navy stálo v průběhu války v porovnání se svými konkurenty a dalšími složkami branné moci.
Vedoucí práce: František Stellner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses