Současná úroveň nezaměstnanosti v regionu Teplice v souvislosti s aktivní politikou zaměstnanosti ÚP - Drábek, Martin; Poláková, Olga, 1944-; Švubová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Cílem práce je analýza stavu a vývoje nezaměstnanosti v okrese Teplice, teoretická část obsahuje vymezení základních pojmů týkajících se fungování trhu -- trh práce, nezaměstnanost, politika zaměstnanosti a upozornění na zvláštnosti tohoto trhu v porovnání s trhy statků a služeb. V další části je provedena socioekonomická a demografická analýza regionu, která analyzuje stav a vývoj situace na straně nabídky práce. Následující kapitola se zabývá vývojem na trhu práce, zejména pak vývojem počtu nezaměstnaných a počtu volných pracovních míst. Další část práce se věnuje aktivní politice zaměstnanosti, která realizovaná místním úřadem práce jako nástroj na boj s nezaměstnaností. V poslední části dochází k tvorbě doporučení budoucího postupu v boji s nezaměstnaností vypracovaných se spoluprací s největšími zaměstnavateli v regionu.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses