Nezamestnanosť, aktívna politika zamestnanosti na Slovensku so zameraním na absolventskú prax. - Čellár, Adam; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Táto bakalárska práca sa zaoberá nezamestnanosťou mladých ľudí na Slovensku. Jedná sa o vekovú skupinu od 15 do 24 rokov kde nezamestnanosť dosahuje takmer úrovne 35%. Slovenská republika sa v týchto hodnoteniach dostáva na nelichotivé popredné miesta v rámci Európskej únie. Táto práca sa zameriava na aktívne opatrenia trhu práce v boji proti vysokej nezamestnanosti. Hlavným cieľom tejto práce bude analyzovať absolventskú prax a to predovšetkým nákladovú efektívnosť. Predmetom skúmania budú celkové náklady vynaložené na absolventskú prax, počet uchádzačov a jednotkové náklady. K dosiahnutiu stanoveného cieľa budem používať analýzu dostupných štatistických dát.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses