Analýza faktorů ovlivňující výběr druhu paliv v lokálních topeništích v obci Libeř a okolí - Matějka, Tomáš; Louda, Jiří; Malý, Vítězslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem bakalářské práce je analyzovat faktory, které ovlivňují rozhodování lidí při výběru druhu paliv v lokálních topeništích v konkrétní oblasti. Znečišťování ovzduší lokálními topeništi způsobuje negativní zdravotní i ekonomické dopady. Pomocí 50 osobních strukturovaných rozhovorů proběhl výzkum v obci Libeř a okolí. Práce ukazuje, že vliv finančních úspor je důležitý faktor při rozhodování respondentů, zatímco environmentální odpovědnost se nejeví jako významný faktor ovlivňující rozhodování respondentů. Povaha problému však závisí na více vzájemně se ovlivňujících faktorech. Pro věrohodnou identifikaci jednotlivých faktorů by byl zapotřebí větší statistický soubor.
Vedoucí práce: Jiří Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses