Vývoj české energetiky v evropském kontextu a vliv EU na její budoucí směřování - Kacerovská, Zuzana; Urban, Luděk, 1927-2013; Zajíček, Miroslav, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Práce se zaměřuje na tři základní principy evropské energetické politiky -- tedy udržitelnost, konkurenceschopnost a zabezpečení dodávek a jejich působení v kontextu české energetiky. Práce mapuje vývoj a formování energetické politiky Evropské unie, dále se zabývá vývojem české energetiky od devadesátých let dvacátého století. Zkoumá, jak jsou tři základní principy zakotveny v české energetické politice a jaké přínosy a rizika přináší.
Vedoucí práce: Luděk Urban
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses