Zajišťovací účetnictví v nefinančních podnicích - Maryška, Jakub (2023)
Cílem této bakalářské práce je zjistit míru využívání zajišťovacího účetnictví nefinančními podniky na stanoveném vzorku společností, které vykazují dle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. První část práce je čistě teoretická, jsou zde definovány základní pojmy týkající se zajišťovacího účetnictví. Praktická část je zaměřená na analýzu vzorku nefinančních společností, jejichž tituly jsou obchodovány na Burze cenných papírů v Praze a ve Vídni. Analýza vzorku společností se zaměřuje na způsob a míru využití zajišťovacího účetnictví, typy rizik a typy používaných derivátů nefinančními podniky.