Zajišťovací účetnictví v nefinančních podnicích - Maryška, Jakub; Novotný, Jan; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této bakalářské práce je zjistit míru využívání zajišťovacího účetnictví nefinančními podniky na stanoveném vzorku společností, které vykazují dle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. První část práce je čistě teoretická, jsou zde definovány základní pojmy týkající se zajišťovacího účetnictví. Praktická část je zaměřená na analýzu vzorku nefinančních společností, jejichž tituly jsou obchodovány na Burze cenných papírů v Praze a ve Vídni. Analýza vzorku společností se zaměřuje na způsob a míru využití zajišťovacího účetnictví, typy rizik a typy používaných derivátů nefinančními podniky.
Vedoucí práce: Jan Novotný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses