Analýza cudzomenového financovania ako prípadu carry trade v strednej Európe - Leitner, Benjamin; Brůna, Karel, 1973-; Dudzich, Viktar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Predkladaná diplomová práca analyzuje problematiku úverového financovania v zahraničných menách, ktoré sa dá vysvetliť ako špeciálny prípad carry trade investície a bol veľmi častým spôsobom financovania hlavne Poľsku a Maďarsku pred výrazným znehodnotením miestnych mien v období po začiatku finančnej krízy. V práci sa vysvetľuje základná myšlienka carry trade investície na základe neplatnosti nekrytej úrokovej parity, konkrétna situácia stability menových kurzov a situácie ekonomík strednej Európy a nakoniec analyzuje dôvody a následky daného financovania na ekonomiku štátov strednej Európy. Práca tiež analyzuje podmienky na cudzomenové financovanie v súčasnom stave zvýšených úrokových sadzieb.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses