Finanční a účetní aspekty programu Erasmus+ - Slavotínek, Jan (2023)
Práce se zabývá možnostmi účetního zachycení grantů s ohledem na různé typy organizací v českém prostředí a finančním otázkám souvisejícím s přípravou k podání žádosti o projekt, tak s jeho finančním řízením samotným. To vše na pozadí programu Erasmus+, evropského programu pro vzdělávání, odbornou přípravu, mládež a sport. Práce vysvětluje také legislativní základ programu a některé evropské požadavky, které jsou konfrontovány s možnostmi jejich aplikace v národních podmínkách. Výsledky takové aplikace se však, jak práce ukazuje, mohou odlišovat od původních předpokladů, pro které byly požadavky přijaty.