Vysvětlení dlouhodobé abnormální ziskovosti : Případová studie Alza.cz - Jiroudek, Daniel; Svačina, Pavel, 1979-; Šnajberg, Oxana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem diplomové práce je identifikovat rozdílové faktory, které vysvětlují abnormalitu vysoké ziskovosti případu Alza.cz na českém e-commerce trhu. Práce je zpracována formou mnohapřípadové exploratorní studie. Pro demonstrování klíčových rozdílů byl pro srovnání vybrán tržní následovatel CZC.cz. U jednotlivých případů jsou zkoumány základní charakteristiky včetně historických milníků a dále identifikovány klíčové rozdíly nákladů a výnosů v kvantitativní části práce. Zjištěné kvantitativní rozdíly, které spočívají zejména v rozdílné výši hrubé obchodní marže, jsou dále šetřeny kvalitativním výzkumem. Kvalitativní výzkum probíhal formou rozhovorů se zástupci firem a jejich stakeholderů. Výsledná zjištění jsou součástí závěrečné části práce.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses