Povinné ručení v ČR a Velké Británii - Přenosil, Tadeáš; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se zabývá produktem a konstrukcí pojištění odpovědnosti za škodu z provozu vozidla, s akcentem na osobní automobily. Vymezuje konkrétní provedení produktu v České republice a Velké Británii, od historického vývoje a zkušenosti po současné poskytovatele a úskalí. V teoretické části se věnuje převážně definici produktu jako takového, poté porovnání české a britské konstrukce v koncepční rovině. V části praktické pak přistupujeme k modelování základních nabídek a identifikování trendů i úskalí současné realizace produktu povinného ručení v obou kontextech, a to nejen u vývoje, který byl zaznamenán vlivem pandemie COVID-19, ale i obecně se vyostřujícími se ekonomickými podmínkami spotřebitelů v posledních několika letech.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses