Automobil v podnikání - Hesová, Františka (2023)
Diplomová práce se zabývá automobilem v podnikání z účetního i daňového hlediska. Teoretická část je rozdělena do tří kapitol, které se věnují pořízení, provozování a vyřazení vozidla. Každá kapitola je čtenáři přiblížena nejprve v obecné rovině a poté z účetního a daňového pohledu. Na to navazuje část praktická, kde je nejprve představena Skupina DEK a následně přiblížen model pronájmu vozidel společnostem ve Skupině a stanovení jeho výše. Zmíněny jsou také legislativní změny u daně silniční, které jsou demonstrovány na příkladech.