Automobil v podnikání - Hesová, Františka; Müllerová, Libuše, 1945-; Křivanec, Oto; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá automobilem v podnikání z účetního i daňového hlediska. Teoretická část je rozdělena do tří kapitol, které se věnují pořízení, provozování a vyřazení vozidla. Každá kapitola je čtenáři přiblížena nejprve v obecné rovině a poté z účetního a daňového pohledu. Na to navazuje část praktická, kde je nejprve představena Skupina DEK a následně přiblížen model pronájmu vozidel společnostem ve Skupině a stanovení jeho výše. Zmíněny jsou také legislativní změny u daně silniční, které jsou demonstrovány na příkladech.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses