Fundamentální akciová analýza Komerční banky a.s. - Tomešová, Aneta (2023)
Diplomová práce spočívá ve fundamentální analýze Komerční banky, která prochází třemi úrovněmi – globální analýzou, odvětvovou analýzou a firemní analýzou. Globální analýza zkoumá vliv makroekonomických veličin na vývoj akciového trhu. Odvětvová analýza se zabývá charakteristikou českého bankovního sektoru a ve firemní analýze je Komerční banky podrobně analyzována a její akcie je ohodnocena několika možnými metodami. Výsledkem diplomové práce je stanovení cílové ceny akcie Komerční banky na 813 Kč s investičním doporučením akumulovat na základě závěrů dílčích analýz.