Analýza faktorů působících na hypoteční trh v České republice - Bačová, Andrea; Jílková, Petra; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá otázkou financování bydlení různými formami, včetně hypotečních úvěrů. V její první části je věnována pozornost hypotečním úvěrům z hlediska konkurenčních produktů, a to státním úvěrům a úvěrům ze stavebního spoření. Dále je v práci provedeno porovnání současných hypotečních úvěrů mezi sebou. Další část je věnována popisu faktorů, které mohou ovlivňovat vývoj objemu hypotečních úvěrů v České republice, na kterou navazuje praktická část, ve které je provedena ekonometrická analýza těchto faktorů.
Vedoucí práce: Petra Jílková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses