Opatření proti legalizaci výnosů z trestné činnosti v bankovním sektoru ve vztahu s KYC - Le, To Nhu (2023)
Diplomová práce se věnuje jednotlivým opatřením proti legalizaci výnosu z trestné činnosti optikou bankovních institucí v kontextu s KYC principem. První část práce se zaměřuje na základní právní normy a dohledové instituce v souvislosti s bojem proti praní špinavých peněz. Součástí další kapitoly je analýza vybraných rizikových faktorů v souvislosti s rizikovým profilem klienta. Následující kapitola obsahuje komparaci bankovních systémů AML v České a Slovenské republice. Poslední část kapitoly pojednává o predikativních trestných činech v souvislosti s finančním rizikem praní peněz.