Opatření proti legalizaci výnosů z trestné činnosti v bankovním sektoru ve vztahu s KYC - Le, To Nhu; Teplý, Petr, 1977-; Fiala, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se věnuje jednotlivým opatřením proti legalizaci výnosu z trestné činnosti optikou bankovních institucí v kontextu s KYC principem. První část práce se zaměřuje na základní právní normy a dohledové instituce v souvislosti s bojem proti praní špinavých peněz. Součástí další kapitoly je analýza vybraných rizikových faktorů v souvislosti s rizikovým profilem klienta. Následující kapitola obsahuje komparaci bankovních systémů AML v České a Slovenské republice. Poslední část kapitoly pojednává o predikativních trestných činech v souvislosti s finančním rizikem praní peněz.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses