Daňové aspekty práce z domova u zahraničních zaměstnanců - Schuster, Pavel; Tepperová, Jana; Wadurová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se věnuje aspektům přeshraničního výkonu zaměstnání z domova z pohledu daní z příjmů a sociálního pojištění pro zaměstnance i firmy. Cílem práce je identifikovat daňové dopady a dopady do příslušnosti k právním předpisům sociálního zabezpečení přeshraničního výkonu práce z domova pro firmy i pro zaměstnance a porovnat, jak se tyto dopady liší u čtyř vybraných zemí Evropské unie. První kapitola se věnuje pojmu „práce z domova“ z pohledu české legislativy, druhá rozšiřuje problematiku o zahraniční prvek. Třetí kapitola se zaměřuje na konkrétní země a prezentuje celkový rozsah dopadů na modelových situacích.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses