Účetní závěrka a zveřejněné informace vybrané obchodní korporace v historickém kontextu - Kučerová, Jessica (2023)
Bakalářská práce se zabývá účetnictvím, účetní legislativou a účetní závěrkou vybrané obchodní korporace v České republice. Nejprve se zaměřuje na význam samotného účetnictví, jeho základní charakteristiku a představení účetní legislativy v České republice. Následně seznamuje s vybranou obchodní korporací sídlící v České republice, s její činností, historií, současností a informacemi ze zveřejněných účetních závěrek, které budou porovnány v historickém kontextu.