Aspekty zdanění elektromobility – od jednotlivce po veřejné rozpočty - Kučerová, Kristýna; Arltová, Markéta, 1970-; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se zabývá elektromobilitou a její provázaností na veřejné rozpočty. V teoretické části je popsána elektromobilita z technického pohledu a je zde nastíněn přístup Evropské unie k elektromobilitě. Dále je v teoretické části práce popsáno zdanění elektromobility v České republice a daně pro elektromobilitu relevantní. V praktické části je analyzována závislost výnosů ze silniční daně a ze spotřební daně z minerálních olejů na celkovém počtu registrovaných vozidel. Cílem práce je rozebrat různé aktuální nebo do budoucna zvažované aspekty zdanění elektromobility a analyzovat jejich vliv na různých úrovních, primárně na úrovni veřejných rozpočtů.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses