Kulturní památky - účetní a daňové souvislosti - Perglová, Helena; Müllerová, Libuše, 1945-; Jošt, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá tématem nemovitých i movitých kulturních památek a povinnostmi vlastníka či nájemce při provozování takovéto památky z účetního a daňového pohledu. Cílem práce je zhodnotit zda-li je pro provozovatele kulturní památky výhodnější její vlastnictví či pronájem a jaká účetní a daňová pravidla se k těmto typům provozování váží, a to pro podnikatelské subjekty a nestátní neziskové organizace. Pro praktickou ukázku účetních a daňových postupů je v práci řešeno vykazování nemovité kulturní památky zámku Loučeň. Dalším cílem práce je úvaha o vykazování účetní hodnoty nemovitých kulturních památek v průběhu jejich držby. Vedle vykazování účetní hodnoty památek dle českých účetní standardů je v práci popsáno i řešení vykazované hodnoty podle mezinárodních účetních standardů a mezinárodních účetních standardů veřejného sektoru.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses