Analýza výkonnosti podílových fondů a jejich srovnání - Štamberg, Marek (2023)
Cílem diplomové práce je zhodnotit a porovnat vývoj vybraných podílových fondů, které jsou označené jako ESG. Práce je rozdělena do tří na sebe navazujících částí. První část je věnována problematice ESG, současné regulaci a trendům v posledních letech. Druhá část se zabývá přiblížením výpočtu použitých ukazatelů a rešerší studií zabývajících se podobným tématem. V poslední části se věnuji analýze vypočítaných ukazatelů, doplněné o makroekonomické souvislosti.