Finanční a strategická analýza včetně finančního plánu vybraného podniku - Grand Optical - Nováková, Lenka (2023)
Cílem této diplomové práce je zpracování finanční a strategické analýzy společnosti Grand Vision CZ, s.r.o. za období 2016–2020 a sestavení finančního plánu na následující období. Diplomová práce je rozdělená do pěti kapitol. V první kapitole je analyzovaná společnost představena včetně jejích nejbližších konkurentů. Následují kapitoly věnující se strategické analýze, finanční analýze a SWOT analýze. Poslední kapitola se zabývá tvorbou finančního plánu.