Finanční analýza TOS VARNSDORF a.s - Pokorný, Ivan (2023)
Cíl bakalářské práce spočívá ve vyhodnocení finančního zdraví společnosti TOS VARNSDORF a.s. za pomoci výsledků získaných z finanční analýzy mezi lety 2017 až 2021. Práce sestává ze dvou hlavních částí, a to z části metodické a části praktické. V rámci metodické části jsou vymezeny jednotlivé techniky a metody finanční analýzy, které jsou dále použity v části praktické. V praktické části je rozpracovaná vertikální a horizontální analýza, dále se bakalářská práce věnuje poměrovým ukazatelům analyzované společnosti a konkurentům a jejich úspěšnosti na trhu. V závěru praktické části jsou aplikovány bankrotní a bonitní modely. Na konci práce jsou komplexně shrnuty získané informace a okomentován finanční stav společnosti TOS VARNSDORF a.s. a případné řešení nedostatků.