Hypotéky a investice do nemovitostí - Skála, Štěpán (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou hypotečních úvěrů a jejich trhu v České republice, jejich korelací s nemovitostním trhem a analýzou investice do nemovitosti s využitím hypotečního úvěru. První část práce je zaměřena na problematiku hypotečních úvěrů a analýzu hypotečního trhu. Druhá část práce se věnuje rozboru samotné investice do nemovitosti, jednotlivým nákladům a výnosům spojených s investicí. S tím souvisí i třetí a čtvrtá část práce, které jsou zaměřeny na vzorový příklad investice do nemovitosti, porovnání dvou variant přístupů k financování nemovitosti a následné vyhodnocení a komparace těchto přístupů.