Finanční plánování podniku jako ucelený systém - Čampulka, Filip; Poborský, František; Wiesner, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou finančního plánování, konkrétněji korporátním finančním plánováním. Cílem diplomové práce je vyhodnocení současné situace korporátního finančního plánování a jeho směřování do budoucnosti. V práci je popsána historie, vývoj a význam korporátních financí, dále současné trendy, které mají na finanční plánování významný vliv, a téma budoucnosti, kterému je věnována největší část diplomové práce. Kromě výše zmíněného se diplomová práce taktéž zaměřuje na analýzy jednotlivých částí finančního plánu v rámci korporátního finančního plánování, jakožto na predikci tržeb či cash flow. Poslední část práce je věnována charakteristice a vlivu finančního plánování na chod celého podniku a též postupům při finančním plánování – tedy tomu, co by nemělo finanční oddělení opomíjet a jakými zásadami by se mělo řídit při jeho vytváření tak, aby bylo pokud možno co nejvíce objektivní.
Vedoucí práce: František Poborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses